III. Győri Klíma EXPO

2023. október 5-én iskolánk felső tagozata (5-8. osztály) ellátogatott a III. Győri Klíma Expo-ra. A Volánbusznak köszönhetően kényelmes különbusszal utazhattunk be Győrbe, majd egy rövidebb sétát követően megérkeztünk a kiállítás helyszínére, ami az Olimpiai Sportpark volt.

A délelőtt folyamán rengeteg információt szereztünk a környezetvédelemmel kapcsolatban. A öko-kiállításon a környezetvédelemhez kapcsolódó kiállítók szerepeltek. Tanulóink kézműves  foglalkozásokon vehettek részt, különböző állatvédelmi szervezetek bemutatóit nézhették meg, és játékos tesztek, vetélkedők révén ismerhették meg Győr, Dunaszerdahely és Brassó városok környezetvédelmi tevékenységeit. A fenntarthatóság nevében megmérhették az ökológiai lábnyomukat. Megtudtuk a különféle szeméttípusok újrahasznosításának és felhasználásának módjait is.

A kiállítók között szerepelt a Hild József Építőipari Szakközépiskola, akik egy interaktív terepasztalt hoztak magukkal, amelyen a domborzati viszonyokat lehetett modellezni. Ennek nagy sikere volt a gyerekek körében. Az expo további témái voltak még az energia -hatékonyság és az energiaközösségek, továbbá a körforgásos gazdaság.

A gyerekek nagyon jól érezték magukat ezen a programon, rengeteg apró ajándéktárggyal felpakolva, és sok új ismerettel gazdagodva vonatoztunk vissza Ikrénybe.