Hencidától Boncidáig - meseismerő verseny

Még a tavalyi tanévben került meghirdetésre ez a meseismerő verseny, melyre Burányi Vanessza, Csáki Nóra, Gergely Domonkos és Sinogli Zsombor jelentkezett. A 4 fordulós levelezős feladatok beküldése után a legjobbakat hívták be a Győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtárába a helyszínen megtartott vetélkedőre. A sokféle játékos versenyfeladat megoldása után a mi csapatunk a 4. helyezést érte el!  Gratulálunk!

Meseismerő verseny döntője

2019. március 20-án Öttevényen rendezték meg a meseismerő verseny döntőjét. Iskolánkból három tanulót vártak:  Gergely Domonkost és Sinogli Zsombort a harmadik osztályból és Tóth Ádámot a negyedik osztályból.

Előzetesen hat Mátyás mondát kellett elolvasni, két fordulóban feladatlapokat kitölteni, otthon.

A száz levelezős versenyen részt vevő tanulóból 10-10- főt vártak a versenyre, öt iskolából.

Egy óra állt rendelkezésükre a döntőn a feladatlapok kitöltésére, majd érdekes, változatos feladatok következtek csoportokban.

Gratulálunk a résztvevő diákjainknak!

Tanulmányi versenyek az alsó tagozaton

Az idei tanévben is igyekszünk felkészíteni tehetséges, érdeklődő, szorgalmas tanulóinkat különböző tanulmányi versenyekre. Ezek között szerepelnek levelezős matematika, természetismeret versenyek, de ott leszünk matematikai keresztrejtvény fejtő versenyen, szövegértés, nyelvhelyességi versenyeken is indulunk. Tervezzük a természetismeret és közlekedési csapatversenyeken is az indulást.

Jákóné N. Zsuzsanna mk.vezető

Vízimanók