Hírek

II. Sportágtoborzó Abdán 2024.09.20.

Második alkalommal szervezte meg az abdai önkormányzat az abdai iskola és tagiskolái, így a börcsi diákok számára azt a rendezvényt ahol– az idén 12 – különböző sportágakkal ismerkedhetnek meg testközelből, dönthetik el hogy mi az ami érdekli őket.

Az iskolák tematikus rendszerben forgószínpadszerűen váltották egymást a helyszíneken. Tizenkét állomáson kóstolhattak bele a 6–14 évesek az adott sportág rejtelmeibe, volt atlétika, capoeira, floor-curling, jégkorong, karate, kenu és ergométer, labdarúgás, röplabda, roller, tenisz, valamint vízilabda. Az együttműködés fejlesztése érdekében kooperatív ernyős feladatokat is ki lehetett próbálni. Az EMBERsÉG DSE jóvoltából pedig érzékenyítésen gyűjthettek tapasztalatokat a fogyatékossággal élők világából.

Az eseményen a sportági bemutatókat a GYAC (atlétika és tenisz), a Győri Vizisport Egyesület (kenu, vízilabda), a Győri ETO HC (floor-curling, jégkorong), az Abda SC (labdarúgás), a Vemcamara Capoeira, az Ikrényi DSE (röplabda), az Abda-Magyar Ashihara Karate Szövetség (karate), az EMBERsÉG DSE és Széchenyi Egyetem ESK-STT (érzékenyítés, kooperatív ernyő, roller) tartotta.