„Hegyalján innen, Sokorón túl” népmesemondó verseny – Győr-Ménfőcsanak

  A „Hegyalján innen, Sokorón túl” elnevezésű hagyományos népmesemondó versenyt idén 26. alkalommal rendezték meg Győr-Ménfőcsanakon, a Bezerédj-kastélyban 2017. április 4-én. Győri és Győr környéki iskolák közül 21 intézmény diákjai vettek részt e jeles eseményen. Iskolánként csak egy tanulót lehetett nevezni.

A verseny célja népmesekincsünk felfedezése, őrzése, rejtett értékeink bemutatása és közvetítése, szép magyar nyelven, tiszta beszéddel, egyénre szabott jó meseválasztással.

Elsőként a szervezők köszöntötték a megjelenteket, majd egy rövid műsort követően elkezdődött a népmesemondó verseny. Az 1-2. osztályosoknál 7 fő, 3-4. osztályosoknál 9 fő, míg az 5-6. osztályosoknál 5 fő adta elő kiválasztott meséjét. A szünetben a gyerekeket megvendégelték a szervezők, ezt követően pedig a kastélyt is megtekinthették.

Budai Ilona népdalénekes, Magyar Örökség Díjjal kitüntetett tanár volt a zsűri elnöke, aki az eredményhirdetésnél értékelte a mesemondásokat, valamint tanácsokat is adott a diákoknak.

Az Abdai Zrínyi Ilona Általános Iskola 2.b osztályos tanulója, Fekete Anna Sára 1. helyezést ért el az 1-2. osztályosok kategóriájában. Minden résztvevő tárgyjutalomban részesült és emléklapot kapott. A helyezést elérők pedig egy jutalomkönyvet is átvehettek.

Gratulálunk Annának e kiváló eredményhez és köszönjük családjának a felkészítésben nyújtott segítséget!

 

                                                                                                                                             Kántorné Ujfalvi Barbara