Felsős Erdei iskola Szántódon és környékén

 „Az élmények számolatlanul is mindannyiszor megújulnak,

 s talán éppen e tulajdonságukban hordozzák a csodát.”

/Vavyan Fable/

 

Felsős Erdei iskola Szántódon és környékén

Iskolánk felsős diákjai (41 fő) és négy lelkes tanára vett részt a Balaton déli partján,a Szántódra és környékére szervezett Erdei – iskolában, 2018.05.28.-06.01.között, melynek mottója „Fedezd fel a Balaton környékének értékeit”volt. E mottónak megfelelően gyűjtögették a résztvevők az öt nap alatt a felejthetetlen és közösséget összetartó élményeket. A diákok és a tanárok érdekfeszítő programokon vettek részt, amelyek sikeréhez az időjárás is a legszebbik oldalát mutatta. A gyermekeknek ügyességi próbákon, feladat megoldásokon és szobatisztasági versenyen kellett csoportosan összemérniük tudásukat. A tanárok leleményességének köszönhetően hat csoportra kellett osztódniuk már az első napon, melyek közös munkálkodásában különböző korú tanulók működtek együtt, illetve közösen gyűjtögették együtt a jócselekedeteikért az aranytojásokat, míg a rossz cselekedeteikért a záptojásokat. Az egyes csoportok saját nevet is választottak maguknak, mely az öt nap alatt megkönnyítette az értékelésüket. A sok vidámságot okozó változatos programok között szerepelt a Balatonban való minden napos fürdőzés, a komppal, kisvonattal, városnéző fedél nélküli busszal történő utazás a különböző helyszínekre, ahol számos kaland várta a résztvevőket.  Így voltunk a Cseszneki várban, a balatonfüredi vadasparkban és a Lóczy – barlangban, a szántódpusztai majorságban, ahol íjászkodhattunk is, a tihanyi apátságban, a Magyar Királyi Panoptikumban, a kalóz- és indián múzeumban, a Kerekiben lévő Diszmadárparkban, Kőröshegyen a Teknősparkban, végül a zirci apátságban, a műemlék könyvtárban és az arborétumban is.  Az esték sem múltak el vidámság nélkül. Volt éjszakai rajzos kőkeresés, melyekből az utolsó napon minden gyerek hazavihetett egyet emlékül, volt barkácsolás, plakátkészítés a kapott szórólapokból, zenés-táncos est, illetve karaoki is. Ugyanakkor az esti nyugovóról az éppen aktuális csoportok gondoskodtak felügyeletükkel.

Az utolsó este fényképekből készített élménycsokorral kellett minden csoportnak beszámolnia a szerzett élményeiről.  A reggeleket az ébresztők és az egyes csoportok által vezetett reggeli tornák tették elviselhetővé. A szállásról és az étkezésről, a szántódi Rév Hotel munkatársai gondoskodtak. Egy nagyon szép, élményekben és örömökben gazdag hetet töltöttünk együtt a Balaton déli partjának szépségében, valamint az Erdei iskola méltóságában. Köszönjük a kedves szülők felajánlásait, valamint az önkormányzat és az alapítvány támogatását a felsős Erdei-iskola sikeréhez! 

Reméljük, hogy még sok hasonló kalandban lehet részünk!

„Sokszor nem az a legfontosabb az emberi kapcsolatokban, hogy milyen régóta ismerjük egymást, hanem inkább az, hogy milyen élményeken mentünk együtt keresztül.” /S.J.Watson/_