Pályaorientációs nap Budapesten

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében Rigóné Csánó Krisztina pályaorientációs tanácsadó segítő útmutatásával vettünk részt egy nagyon izgalmas programon. Ízletes és bőséges úticsomagot állított össze számunkra a Borsodi ABC az Iparkamara jóvoltából.

A 2018. évi Szakma Sztár Fesztivál első napján IV.23-án, hétfőn látogatott el iskolánk közel 50 tanulója (6-7. osztályból) a budapesti helyszínre, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területére. A Szakma Sztár Fesztiválon a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny 43 szakmájában mérték össze tudásukat a fiatalok. A gyerekek érdeklődve, kíváncsian járták végig a helyszíneket és tették fel kérdéseiket a kiállítóknak.

A versenyen és a kiállításon kívül iskolai fellépőket és egyéb műsorokat tekinthettek meg tanulóink a színpadon. A látogató gyerekek egyes szakmák standjánál a nekik szóló feladatokban az ún. „tevékenység szigeteken” saját maguk is kipróbálhatták tehetségüket. Sokan készítettek marcipánból figurákat a cukrászati tevékenység szigetnél, színes betonból öntött formákat az építőipari tevékenység szigetnél és még sok más izgalmas szakmával ismerkedtek meg diákjaink a programon.