Ikrényben járt az igazi„papírrendőr”

Családjával érkezett falunkba 2017. október egyik vasárnap délutánján Polányi Ákos. Kisebbik lánya, aki még csak 15 hónapos, mosolyával jelezte, hogy felismerte apukáját az út szélén, a Vasútsoron, iskolánk előtt. A találkozásra azért került sor, mert szeptember elejére, az iskola kezdésre egy új „papírrendőrt” kapott falunk. Reggelente diákjaink nagyon örülnek neki, hiszen pacsizással üdvözlik a kerékpárral érkezők.

- Találkoztál-e már „önmagaddal” az utakon?

- Igen, annak idején sokszor.

- Mikor készítették Rólad és hány darabot?

- Több, mint 10 éve. Először kb. 40 darabot, majd később 20-at. Sajnálom, hogy nem készült több. Nagyon drága volt az előállítása, valószínű ezért nem. Pedig örömmel töltene el, ha minél több településre kihelyeznék.

- Hová tették ki és milyen hatása volt az autósokra?

- Tudtommal Győr környéki- és Szigetköz falvaiba. Kolléganőim mesélték, hogy mikor meglátták az út szélén, fékeztek, lassítottak. Sikeresek voltak, ezért életnagyságú rendőrautókat is készítettek utána, amiket az ország különböző részein láttam.

- Hogyan választottak ki, miért pont Téged?

- Először egy rendőrt kértek fel,de csak arc nélkül vállalta volna. Egy ismerősöm kért fel Dunaszegről. Én nem vagyok rendőr, Győrben egy banknál dolgozom.

- Felismertek azóta Téged?

- Sokan mondják, hogy valahol már láttak, ismerős az arcom. De mikor elmondom, hogy én vagyok az iskolák előtt álló „papírrendőr”, nem akarják elhinni, azt hiszik csak viccelek.

- Készült-e Veled ezzel kapcsolatban interjú?

- Annak idején az RTL híradóban bent volt, de engem nem kerestek fel. Kisalföld napilapban kétszer is készítettek interjút, kb. 8-10 éve, még címlapra is került a cikk.

- Köszönöm válaszaidat. Reméljük sok éven keresztül leszel „szolgálatban” Ikrényben. Megígérjük, hogy vigyázni fogunk „Rád”!

- Így legyen!

Villám interjút Lőrinczné Schnepp Katalin készítette.