Iskolai beíratás

Tisztelt Szülők!

Győr-Moson-Sopron Megye valamennyi járási hivatala a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló hatályos EMMI rendeletben foglaltaknak megfelelően a 2019. évben tankötelessé váló gyermekek általános iskolai beiratkozásának időpontját az alábbiak szerint határozta meg:

2019. április 11. (csütörtök) 8:00 – 19:00 óra között

2019. április 12. (péntek) 8:00 – 19:00 között

 

Győri járás általános iskoláinak felvételi körzetei a 2019/2020. tanévre a következő linken érhető el: felvételi körzetek

A beiratkozással kapcsolatos kormányhivatali közlemény itt érhető el: közlemény

Az idei tanévben lehetőség van a törvényes képviselőknek a KRÉTA  felületen elektronikus úton is jelentkeztetni gyermekeiket.

Ennek menetéről tájékoztatást itt kaphatnak:  tájékoztatás az elektronikus beíratásról

 

Figyelem!!! Elektronikus jelentkezés esetén is a beiratkozás napján minden szülőnek meg kell jelennie személyesen az intézményben, ahol a beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat illetve a nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatni.

 

Az elektronikus diákigazolvány igénylés miatt a leendő 1. osztályos tanulók részére az okmányirodában kell fényképes NEK azonosítót készíttetni. A NEK azonosító elkészítésének feltétele a gyermek személyi azonosítására alkalmas okmány (személyi igazolvány, útlevél). Amennyiben nincs a gyermeknek ilyen okmánya, ezt el lehet intézni a NEK azonosítóval egyidejűleg is. Ebben az esetben az igénylésnél mindkét szülő jelenléte szükséges.

A 2019/2020-as tanévben a köznevelési törvény értelmében Önöknek gyermekük részére kötelezően választaniuk kell az iskola által szervezett etikaoktatás és az egyházak által szervezett hit- és erkölcstanoktatás között.

Iskolánkban német vagy angol nyelv tanulására van lehetőség (megfelelő számú jelentkező esetén), valamelyik választása kötelező.

A beiratkozáskor lehetőség lesz a tanuló biztosítás megkötésére is, melynek díja a szolgáltatási csomagtól függően: 1.000 - 10.000 Ft.

A napközi igényt is ekkor mérjük fel.

 

 

Letölthető dokumentumok:

Nyilatkozat a törvényes képviseletről

Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról

Nyilatkozat etika, hit- és erkölcstan oktatásról

Bevett egyházak

Hit- és erkölcstan oktatását vállaló egyházi jogi személyek az Abdai Zrínyi Ilona Általános Iskolában

Szülői tájékoztató adatkezelésről

Nyilatkozat idegen nyelv választásról